Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

30 Mart 2014 Pazar

şekerpare ve monosodyum glutamat 2

şekerpare
Monosodyum glutamat(çin tuzu) yazıma devam ediyorum.Bu maddenin olduğu ürünleri yazacaktım.
Hala araştırma içindeyim.Evimdeki ürünleri tek tek inceledim ve sadece Bizim mutfak et ve tavuk bulyonlarında var olduğunu gördüm.Knorr çorbalarında yok,hatta içermez diye uyarı da da bulunmuşlar.
Cheesetos çocuk cipslerinin içinde,
Doritos da ve Lays te de gördüm.
Köfte harçlarında varmış.Dondurmalar ve renkli yoğurtlarda,et ürünleri ve konservelerde.
Çiğ köfte ve pekmezlerde bile varmış bu illet .Ayrıca hazır soslarda da kullanılıyormuş.
Yediğimize içtiğimize dikkat edelim.Marketlerde alışveriş yaparken içeriklerini okuyalım.Birkaç dakika markette fazladan zaman geçirmek bize bir şey kaybettirmez.Monosodyum glutamat ile ilgili diğer yazımı okumak isterseniz buraya  TIKLAYIN

şekerpare tarifi
şekerpare nasıl yapılır?

şekerpare,tatlı,şerbetli tatlı

malzemeler:

yarım paket yumuşak margarin
1 yumurta (sarısı üzerine)
yarım çay bardağı şeker
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı hindistan cevizi
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 şerbeti için:3 su bardağı şeker
                  3 su bardağı su
                  iki-üç damla limon suyu

yapılışı: önce şerbet için şeker ve suyu kaynatalım.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az beş dakika kaynamalı.
İyice kaynayan şerbete limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ılımaya bırakın.
Derin bir kapta  margarin ve şekeri elinizle iyice ezdirerek karıştırın.
Sonra yumurta beyazı ,irmik,hindistan cevizi ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
En son yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın  ve şekerpare şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün,parmağınızla bastırın.
İsterseniz fındık,ceviz koyabilirsiniz.180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Kızaran tatlıyı fırından alıp bir iki dakika ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin ve ardından şerbeti yavaş yavaş dökün.Şerbeti döktükten sonra üzerine tepsi kapatalım,en az bir saat dinlenmeye bırakalım.İsteğe göre kaymak ve fıstık ile servis edebilirsiniz.
                          AFİYET OLSUN...


MONOSODYUM

5 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...