Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

24 Haziran 2015 Çarşamba

EV YAPIMI PİDE












Malzemeler:

1- 5 su bardağı un
2- 1 paket kuru maya
3- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
4- 1 su bardağı ılık su
5- 1 su bardağı ılık süt
6- 1 tatlı kaşığı şeker
7- 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1- 1 yumurta sarısı
2- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
3- 3 yemek kaşığı süt
4- çörek otu

Hazırlanışı:

1- yoğurma kabına unun tamamını koyun tuzunu serpip karıştırın ve ortasını havuz gibi açın
2- ayrı bir kapta maya, şeker, süt ve suyu karıştırın
3- mayalı suyu unun ortasına yavaş yavaş döküp bir yandan da yoğurun 
4- mayalı suyun hepsini döktükten sonra sıvı yağını ekleyip pürüzsüz hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (yoğurma kısmında hamurunuz sert gibiyse ara ara elinizi suya batırarak yoğurun hamurun ele yapışan yumuşaklıkta bir hamur olması gerekiyor)
5- hamurunuzun üzerini kapatın yaklaşık 1 saat hava akımının olmadığı bir yerde mayalanmaya bırakın
6- elinizi unlayarak hamuru istediğiniz büyüklüklerde bezelere ayırın
7- tezgahınızı unlayarak ister merdaneyle ister elinizle resimlerdeki gibi pidelerinizi yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin üzerine sofra bezi örtün yarım saatte burada mayalansın
8- yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı bir kapta iyice çırpın ve pidelerin üzerine sürüp çörek otu serpin
9- 200 derecede alt-üst fanlı ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar sürekli kontrol ederek pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...