Günaydın benim güzel takipçilerim,blogcanlarım ve arkadaşlarım.Geçen gün sardığım lahana sarmasından kalanlarla yaptım bu yemeği.Bu sayede artan lahanalar boşa gitmedi.Bir güzel afiyetle yenildi.Hatta az daha haşlanmış lahanam var onunla da lahanalı bulgur pilavı yapacağım.Tarifi için takipte kalın.
Malzemeler:haşlanmış lahana
1 kuru soğan
3 domates
yarım çay bardağı pirinç
zeytinyağı
tuz
isteğe göre nar ekşisi
Yapılışı: Zeytin yağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Üzerine haşlanmış ve minik doğranmış lahanaları ekleyin.
Kabukları soyulup yemeklik doğranmış domatesleri de üzerine ekleyin.
Pirinçleri de yıkayıp en üste serpiştirin.
Tuzunu ve 1 su bardağı suyu da ekleyip pişmeye bırakın.
Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın.
İsterseniz bir yemek kaşığı nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...