Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

26 Ekim 2013 Cumartesi

vee kapandım...ilk kombinim

Allah'ın izni ile bende dinimizin gerektirdiği gibi örtündüm..Her ne kadar eşim bile  hala inanamıyor olsa da,evet örtündüm.Her şeyin bir zamanı var derler ya gerçekten doğruymuş.
Benim için de doğru zaman geldi.İçimdeki sürekli bana daha zamanı değil ,daha gençsin ha bugün ha yarın diye vesveseler veren  şeytandan kurtuldum şükür.Daha birkaç ay önce aklımda bile yoktu .
Aslında uzak değildi bana.Tüm ailem neredeyse baş örtülü.Ama kimse şimdiye kadar sen niye böylesin demedi karışmazlar kimseye.Annem özellikle örtünmemi çok istiyordu ve
sürekli bunu istediğini dile getiriyordu.İşte bu işler başkasının istemesi ya da söylemesi ile olmuyormuş.
İçten gelmesi gerekiyormuş.Kendimi öyle rahatlamış,huzur bulmuş  hissediyorum ki..Hayatımda olmadığım kadar manevi huzur yaşıyorum.Rabbim isteyen herkese nasip etsin..
Herkes gibi bende o ergenlik denilen dönemlerden geçtim.Saçlarımı sarı,siyah,kızıl neredeyse her renk her model  yaptım, etekler giydim,elbiseler,süsler,koyu makyajlar neler neler..İçimde heves edip yapmadığım bir şey kalmadı diyebilirim.Yaparken insan pek düşünmüyor o anı geçiştirme,yaşama düşüncesinde oluyor.Hani önünü ardını düşünmüyor derler ya aynen öyle.Ne kadar yanlış yaptığımı da farketmiş durumdayım.Fani yalan dünyanın güzelliklerine ne kadar aldanmışım,ne kadar gözümde büyütmüşüm..Asıl olanı unutmuş geçici heveslere kanmışım.Boşa yaşamışım gibi hissediyorum.Bu dünyadaki güzelliklere bakarken,o güzellikleri ,nimetleri yaratanın farkına varamamış,şeytanı arkadaş edinmiş,onun vesveselerine uymuşum.
Sürekli içimde sıkıntı,memnuniyetsizlik,doyumsuzluk ve eksiklik.Hep bu duygular sebebi belliymiş de farketmemişim.İnsan Rabbine yakınlaşınca ferahlıyormuş.İnşallah en kısa zamanda namaz kılmayı da öğrenip O'na daha da yakın olmak istiyorum.Günde beş vakit Rabbimle konuşmak ferahlamak istiyorum.
Bir anda düşünce tarzım o kadar değişti ki..Neden açık giyinmek ,boyanmak insanlara bu kadar cazip geliyor ki.Daha güzel olduğumuzu düşündüğümüzden midir?Ergenlikten mi yoksa cahillikten mi?
Bir de şu örtünmüş gibi görünen ama yüzünde bir ton makyaj,dar kıyafetler giyen kesim var.Örtünmeyi amacı dışında kullananlar var.Onları da kesinlikle beğenmiyor,giyim tarzlarını tasvip etmiyorum.
Ayrıca giyim tarzıyla,açık ya da kapalı olmasıyla insanların kişiliklerini kesinlikle kıyaslamıyorum.
Herkesin inancı giyimi ,davranışı kendini bağlar.
Bir de dikkatimi çeken bir husustan daha bahsetmek istiyorum.
Başı açık olmayı,açık giyinmeyi modernlik,çağdaşlık olarak görüyoruz.Ne alaka işte, düşünemiyoruz.
Modernlik çağdaşlık kafanın içinde.Sanki kapalı olanlar geri kafalı,bağnaz gibi yerleşmiş beyinlerimize.
Kimler aşıladı bunları bize,nerden bu düşüncelere vardık..Bilemiyorum...
Ne insanlar tanıyorum başı açık ama dini bilgisi inancı benden fazla.Ne kapalılar görünüyorum dünyadan haberi yok.Sadece aile baskısıyla kapanmış.O yüzden sizlerde içinizdeki sesi dinleyin,şeytanı bertaraf edin ve gerçekten istiyorsanız örtünün.
Nefsinize köle olmayın,Rabbime sığının.
Bayramın ikinci günü giydiğim bu kıyafette aslında tunik pek tarzım olmasa da küçük bir
şehirde yaşadığım için pek seçeneğim yok.Yine de kötü değil de tarz meselesi.
Hesna 'dan aldığım tunik 45 tl
Lc Wakiki siyah pantolon 29,90 tl
şal 10 tl
yerel mağazadan alınan ayakkabı 30 tl
Bayramda sadece 2 ziyaret yapabildik maalesef.Zaten ilk gün kurbanla uğraşıldı.Akşam üzere gelen kurban eti ayırma ,doğrama ve kıyma işlemi gece 2 ye kadar sürdü.Ben pert oldum resmen.Ancak ikinci gün dışarı çıkabildik.Zaten gidecek kimsemiz yok herkes memleketine ya da başka ile gezmeye gittiğinden şehir bomboştu.Yeni tanıştığımız Hataylı bir aileden sonra ,eşimin iş arkadaşlarından birine gittik.Tabi yolda oğlum ateşlendi ve misafirlikte hiç rahat durmadı hemen eve geldik.3 ve 4. gün hava o kadar soğuk ve yağışlıydı ki kafamızı kapıdan çıkaramadık desek yeridir.Bizim bayramımız da böyle sıkıcı geçti işte.Memleketimde olmayı yeğlerdim ama iki çocukla o kadar yol gitmeyi gözüm kesmedi açıkçası.
Kombine gelirsek henüz yeni gardırobumu düzmeye başladım kıyafetlerde değil ama eşarp ve şal yapmada çok zorlanıyorum.Şekil veremiyorum ya da vermem çok uzun sürüyor.Zamanla elim alışacak inşallah.
Başka bir kombinde görüşmek üzere...

8 yorum:

  1. Yazinizi okudum cok anlamli ve mantikli buldum soylediklerinize katiliyorum insanin icinden gelmeli kiyafetlere gelince rekler cok tatli hos evet benimde sorunum gardolap yenileme oda oluyo yavas yavas azim ve isteginizden dolayi sizi tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için teşekkür ederim .rabbim isteyen herkese nasip etsin.zamanla yenılenır kıyafetlerde.sevgılerımle

      Sil
  2. emek kafee ye bayıldımmm,hakıkaten ciddi emek vermişsiniz ne çok şey bulabiliyoruz harıka paylasımlar ıcın kendı adıma cok tesekkur edıyorum,goruslerıne de aynen katılıyorum,Allah dileyen herkesin içine sundursun..Kalpler temizlensin en başta ...kocamannn sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz sefalar getirdiniz göktuğ un annesi beğenmenize de çok sevindim beraber güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle

      Sil
  3. Çok çok sevindim ablacım özellikle yaş 40 geçince insan hayatın ne kadar çabuk geçtiğini anlıyor ve dünyanında fani olduğunu...
    Allah mübarek etsin İnşaAllah bizide kazanan saliha hatunlardan eylesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

      Sil
  4. Hayırlı uğurlu olsun :) iadeyi ziyarete geldim selam :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...