Geçenlerde bir tv kanalında Prof. Doktor Canan Karatay 'ı izledim.
Aslında doğru bildiğimiz ne kadar çok yanlış varmış.
Canan Karatay 'a göre yağ o kadar faydalı ki,beynimizin çalışması için yağa (özellikle tereyağı ve zeytin yağına)ihtiyaç duyduğunu söylüyor.Yağ oranı azaltıldığı ,yağdan korkutulduğumuz için özellikle unutkanlığın arttığını söylüyor.
Kahvaltı da istediğimiz kadar zeytin de yiyebileceğimizi fakat ekmekten kaçınmak gerektiğini ,vücudumuza hiçbir katkısının olmadığını sadece kan şekerimiz yükseltip daha çabuk acıktığımızı söylüyor.Ekmek yerine ceviz,badem,fındık ve fıstık yenilmesini öneriyor.
Karatay hoca bol et yenilmesi gerektiğini ve etin hayvanın kuyruk yağı ile pişirilmesi gerektiğini söylüyor.
Yıllarca bize tüketmemiz gerektiği söylenen şeylerin aslında çok sağlıklı olduğunu vurguluyor.
Ayrıca kutuya konulan hiç bir besin maddesinin kullanılmamasını öneriyor.Özellikle süt ve mama gibi ürünlerin çocuklardan uzak tutulmasını söylüyor.
Kuru fasulye,ceviz,mercimek ,bakla,meyve ve sebzelerin doğal karbonhidrat içerdiğini söylüyor.Sadece ekmekte karbonhidrat olmadığını söylüyor.Hamur işi,pilav gibi yiyeceklerin sağlıklı olmadığını fazla tüketilmemesini söylüyor.
Ayrıca sıkılmış meyve sularında lif olmadığını ani kan şekerini yükselttiğini o yüzden sıkılmadan direk lifleriyle yenilmesini öneriyor.
Öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim arkadaşlar takipte kalın.
Bal kabaklı muhallebi
Bal kabaklı muhallebi nasıl yapılır?
Malzemeler:yarım kilo doğranmış bal kabağı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
muhallebi için; 3,5 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
üzerine ;ceviz
Yapılışı:İlk olarak kabağın üzerine şekeri ve 1 kahve fincanı su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Başka bir tencere de süt,un,şeker ile muhallebi yapın.
Muhallebi kaynayınca ocaktan alın.Vanilya ve margarini katıp iyice çırpın.
Servis yapacağınız cuplara bölüştürün.Bu ölçülerden 4 tane çıkıyor.
İyice yumuşayan bal kabağını blenderdan geçirin.İçine nişastayı katıp bir taşım daha kaynatın.
Bölüştürdüğümüz muhallebinin üzerine bal kabağı püresini de ekleyin.Üzerini ceviz parçalarıyla süsleyin.
AFİYET OLSUN....
ellerine saylık canm çok güzel olmuştu bayıla bayıla yedim.devamını bekliyorum
YanıtlaSilsağol canım sen gel ben yaparım hep sana daha neler neler
SilEllerinize sağlık,bayılıyorum balkabaklı lezzetlere..Kuplarınız çok şık ve lezzetli görünüyor..Yarışma için başarılar,oyumu sizden yana kullandım..Ve Blogunuzu takibe aldım,tanışmaya banada beklerim..sevgiler Nurşen..www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilhoşgeldiniz nurşen hanım.bende balkabağı çok seviyorum.Denemek istediğim çok tarif var ama eşim sevmiyor maalesef bende misafirlerim gelince yapıyorum.Bu tarifte çok güzel denemenizi tavsiye ederim.Oyunuz içinde teşekkür ederim.hemen ziyaretinize geliyorum
Sil