Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

2 Ekim 2013 Çarşamba

pekmezli yaş pasta

Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun arkadaşlar.Bu aralar içimde bilemediğim hisler var.Allah yolunda bir şeyler yapma isteğim var.Bu zamana kadar ne kadar boş yaşadığımı düşünüyorum.Hep kendim içim yaşadım ki onu bile doğru düzgün başaramadım.Artık bana hayat veren,aldığım her nefesi borçlu olduğum Rabbim e yönelmek istiyorum.Her şeyin bir zamanı var derler ya ne kadar doğru.Belki başka zaman biri bana bunu dese ciddiye almazdım.Ama artık gerçekten içimden geliyor.İlk önce yapmak istediğim ise kapanmak.Annem sürekli söylerdi de istemezdim,gençlik,ergenlik işte,Açılıp saçılmak,saçını başını yapmak bunlar daha cazip geliyor insana.Birazda şeytan dürtüyor galiba.Ama anladım ki kapalıyken de insan güzel olabiliyor.Hatta artık hep yolda kapalı bayanlar dikkatimi çekiyor.İyiden iyiye inceliyorum onları.İkinci olarakta Allah'ın izniyle namaza başlamak istiyorum.Tabi önce nasıl kılındığını öğrenmem lazım.Sure ve duaları biliyorum ama nerede ne okuyup ne diyeceğimi bilmiyorum.İlk hedeflerim bunlar. Rabbim hepimizi doğru yola sevk etsin inşallah.Bu yolda ki ilerlemelerimizi sizlerle paylaşacağım inşallah.
tart kalıbında yaş pasta
Şimdi dün yaptığım bu pastadan bahsedeyim birazcık.Daha önce tarifini verdiğim pekmezli reçelli mini keklerin tarifiyle yaptım kekini.Eşimin kek sevmemesine rağmen hımm pekmezli yani yararlı diye düşünerekten yediği ve o çok güzelmiş diye bayıla bayıla yediği bu pasta gerçekten çok güzeldi.Özellikle kızımın yemesi için yaptım.Bu aralar hasta hiç bir şey yemiyor doğru düzgün.Üzerine iki tane mum koyup onu sevindirelim istedik.Neyse gerçekten çok sevindi,bir iki çatalda olsa yedi.O bile beni mutlu etti.
Not:İsterseniz keki sütle ıslatabilirsiniz.
 Geçelim tarife:
Kek için:        3 yumurta
                  1 su bardağı tepeleme dolu pekmez
                  100 gram yumuşak margarin
                  3/4 su bardağı süt
                  1 paket vanilya
                  1 paket kabartma tozu
                  2,5 su bardağı un(siz unu yavaş yavaş ekleyin)
Orta bölüme:1 paket (cremole muzlu olursa iyi olur)
                    2 su bardağı süt
Üst bölüme:1 paket krem şanti
                  1 su bardağı süt
                  vişne ya da kiraz,muz
                  tart jöle(paketin yarısı)
                  1 çay bardağı su
                  rendelenmiş çikolata
               

 Yapılışı:Yumurta ve pekmezi çırpın.
margarini ekleyip,iyice çırpın.Sütü de ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unu,kabartma tozunu  ve vanilyayı eleyin.
Sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Tart kalıbınızı margarinle yağlayıp,unlayın.Kesinlikle yapışmaz.
Isıtılmış 175 derece de kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kekimiz soğurken cremole ile sütü çırpın.
Orta boşluğa cremoleyi yayın.Krem şantiyi de sütle çırpın.
Krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyin.Meyveleri dizin.
Muzlar kararmasın diye tart jöle yaptım ben.Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Muzların üzerine dökün.Son olarakta çikolata rendesi ile pastanızı süsleyin.
                         AFİYET OLSUN...



2 yorum:

  1. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkler beğenmenize sevindim hemen ziyaret ediyorum sayfanızı

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...