Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

21 Ekim 2013 Pazartesi

Patlıcan dizme ve temizlik ürünleri 1

Hangi bayan istemez bembeyaz ışıl ışıl lavabolar ve çamaşırlar,yumuşacık havlular,parlayan parkeler ve yeni alınmış gibi duran bardaklar,çatallar,yokmuş gibi duran camlar?Bence herkes ister.Tabi bunlar için yumuşatıcılar,deterjanlar,yer siller,cam siller,leke çıkarıcılar,yağ sökücüler,kireç sökücüler,cifler,civitler vs.ler lazım.Dikkat ettiniz mi ne kadar çok temizlik malzemesi kullanıyoruz.Ne kadar çok kimyasala maruz kalıyoruz orayı burayı temizleyeceğiz diye.
Saçlarımız için; saç jölesi,saç spreyi,briyantin,şampuan,saç kremi,
vücudumuz için;roll on,parfüm,cilt temizleyicileri,bakım ürünleri daha neler neler...
Teknoloji bize kolaylık mı sağladı acaba?Her alet için,neredeyse vücudumuzun her uzvu için bir ürün.
Kendimizi bu kadar kimyasal ürüne maruz bırakmak ne kadar doğru?
Özellikle biz hanımlar için.Banyo dolapları,mutfak dolapları sayısız ürünlerle dolu.
Bunlar ota ,böceğe bile bu kadar zarar verirken bizlere vermiyor diye mi düşünüyoruz yoksa kolayımıza mı geliyor?
Evet evet bence kolayımıza geliyor.Benim de öyle..İki fıs fıs her yer tertemiz.
Ama oturup esaslıca düşününce hayır o kadar kolay değil  ,benim sağlığım bu kadar ucuz değil diye düşünüyorum.Bundan sonra karar verdim mümkün olduğu kadar az temizlik malzemesi kullanacağım.
Eskiden ninelerimiz bunları mı kullanıyordu sanki. Her şeyin doğalını kullanıyordu.Zeytinyağlı sabunla,defne sabunuyla yıkanır mis gibi de kokarlardı.Saçları da bizimkiler gibi kazık gibi olmazdı.Çamaşırları beyaz sabunla yıkar kaynatır bembeyaz olurdu.Bizler o kadar para verip deterjan alıyoruz ama benimkiler bembeyaz diyen çok az kişi.Yumuşatıcı kimin çamaşırları yumuşamış,benimkiler nedense hiç yumuşamadı hafif kokusu oluyor o.Oda parfümü o da neymiş hep kimyasal hep kimyasal. İstediğiniz bir çiçeğin yağını alıp kaynar suya bir iki damla damlatırsanız eviniz mis gibi kokar.Bulaşık makinesinde kullanılan parlatıcının durulanmadığını ve kanserojen olduğunu biliyor muydunuz?Ben parlatıcı gözüne sirke koyuyorum böylece kimyasallar da temizlenmiş oluyor.
Amerika da yapılan araştırmaya göre ev de kullanılan bu malzemeler dışarıdan gelen toksinlere göre üç kat daha zararlı ve kanserojen.Bu maddeleri ne kadar azaltırsak sağlığımızı o kadar korumuş oluruz.Sağlık olmadan biz ,biz olmadan yaşam olmaz.Kendi değerimizi öncelikle kendimiz bilelim.
malzemeler:
3 büyük patlıcan
1 domates
3 yeşil biber
yarım kilo kıyma
1 soğan rendesi
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon,zencefil,yenibahar ve köri
yarım çay kaşığı karbonat
1-2 yemek kaşığı galeta unu ya da bir dilim ekmek içi
sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça

yapılışı:patlıcanları alaca soyup bir cm eninde doğrayın ve kızgın yağda hafif kızartın.
kıymayı,baharatları,soğan ve sarımsak rendesini bir kaba alıp yoğurun.Eğer elinize çok yapışıyorsa galeta unu ekleyin.(Siz kendi bildiğiniz şekilde de köftenizi yapabilirsiniz.)Köfte harcından patlıcanların boyutunda ince köfteler yapın.Bir patlıcan bir köfte şeklinde borcama dizin.Üzerine biber dilimleyin.1 su bardağı suda salçayı eritin ve dizmenin üzerine gezdirin.Hafif tuz serpiştirin ve ısınmış 200 derecede pişirin.Yanına bir pilav ,salata akşam yemeğiniz hazır.
                                  AFİYET OLSUN..
patlıcan dizme,patlıcan,patlıcan yemeği,köfteli patlıcan

3 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...