Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ekim 2013 Pazartesi

Çikolata soslu pudingli kek ve ekmekte insan kılı

hayırlı haftalar dileyerek.iştah kapatıcı bir konuyla haftaya başlıyorum.birkaç gündür araştırma içindeyim.internette ve bir TV programında bahsedilen şeyi aklım almıyor,midem kaldırmıyor.yok artık diyorum,daha neler...ama görünüşe bakılırsa gerçek.neden mi bahsediyorum ekmeğimizin içine katılan L-cystein adlı maddenin insan ve domuz kılından üretilmesi.duyunca şok oldum.bildiğimiz ekmek un,maya,su ve tuzdan oluşur dimi. yoo hayır illa içine hile hurda bir şeyler katacaklar.neymiş efendim bu madde katılınca kolay mayalanıp şekil alıyormuş,çabuk yoğurulup güzel pişiyormuş.ekmek işte kardeşim bu ya şekli şemali belli,yarım değil bir saatte mayalansa ne olur.batacaklar sanki her şeyi fabrikasyon yapıp rezil ediyorlar.soframızın baş tacı ,fakirin ekmeği de oyunlara kurban edildi.yazık ya bu maddenin ne olduğunu bilip içine konmasına izin veren zihniyet bu kadar vebali nasıl kaldıracaksın.sen bile bile nasıl yedin bu ekmeği ,yedin mi acaba?orası da muamma.
bu maddenin kodları da şunlar: E 920, E921, E910 elinizde ekmek ,un ne varsa inceleyin bu kodlar var mı?
bu katkı maddesi de Çin de üretiliyor.en çok siyah saçlı erkek orada olduğu için.onlar için normal adamlar köpek eti ,her türlü böcek,haşere yiyor.ama biz öyle miyiz?yemekte bir saç çıksa midesi bulanan,koca tabağı çöpe döken bir milletiz.ben nasıl üretildiği ile ilgili videonun tamamını izleyemedim,midem kaldırmadı.sizler bakmak isterseniz buraya tıklayın.
ayrıca bu maddenin pizzacılar tarafından kullanıldığı,hazır kurabiyelerde yani pasta sektöründe de kullanıldığı da söyleniyor. Rabbim yardım etsin düştüğümüz hallere bakın.ne gerek var bunlara ,bu hilelere..tabi burada tüm fırıncıları,pastacıları suçlamıyorum,bilerek kullananlar için diyorum. Sıradışı programında konuşuldu bu konu izlemek isterseniz yine buraya tıklayın.

bu kadar iştah kapatıcı konudan sonra akşama iştah açıcı evinizde kendiniz yaptığınız,içinde neler olduğunu bildiğiniz malzemelerle hazırlanmış bu harika keki yapın ve sevdiklerinizi mutlu edin.kekinizi yedikten sonra bu konu üzerine sohbet etmeyi de unutmayın.ne kadar bilinçli bir toplum olursak çocuklarımıza o kadar temiz ve güzel bir dünya bırakırız.bu keki istediğiniz bir pudingle yapabilirsiniz.özellikle çilekli pudingle yapmanızı öneririm.

çikolata soslu pudingli kek
çikolata soslu pudingli kek nasıl yapılır?
malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket çikolatalı puding(ben çikolata antep fıstıklı kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine
çikolata sos
1,5 su bardağı süt

yapılışı
şeker ve yumurtayı iyice çırpın.sıvı yağ ve sütle çırpmaya devam edin.elenmiş un,vanilya,puding ve kabartma tozunu da ekleyip yavaşça karıştırın.margarinle yağlanmış ve un serpilmiş kalıba kek harcını yayın.ısıtılmış 170 derece fırında ilk 15 dakika kapağı açmadan pişirin.pişip pişmediğini kürdan batırarak test edin.kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.kekler soğurken çikolata sosu sütle pişirelim.ben sütü az koydum kıvamının katı olmasını istediğim için.sos sıcakken kekleri batıralım ve istediğimiz gibi hindistan cevizi,fındık,fıstık ya da bademle süsleyelim.
AFİYET OLSUN...
NOT:Blogumu aratırken google a emekkafee blog yazarsanız bana ulaşmanız kolaylaşacaktır.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık bugün ben de aynı kekten yaptım yarına hazırlık sürekli takip etmek için seni ekliyorum sen de beni eklersen mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım bu kek güzel oluyor senınde ellerıne saglık hemen eklıyorum sevgıler

      Sil
  2. Ah ah keske her yedigimize dikka edebilsek. Biz yurt disindayiz burda mecburen her seye dikkat etmek zorunda kaliyoruz. O yuzden cok mutlu oluyorum.. Ekmegi de evde yapiyoruz
    Ve en iyisi evde yapilan urunler..
    Elinize saglik olsun.. Kekeler harika olmus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşk ederim öncelikle hoşgeldiniz evet yurt dışında olunca mecbur dikkat ediyorsunuz ama biz Türkiye de nasılsa helaldir birşey yoktur diiye neleri yiyoruz acaba?Rabbim gıda teröristlerinden korusun bizi.

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...