Malzemeler
250 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Arasına
Çilek reçeli ya da istediğiniz bir reçel
Üzerine pudra şekeri
Margarin,yumurta,pudra şekeri,tarçın ve vanilyayı karıştırın.Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın.İstediğiniz bir şekil kalıpla kesin.Aynı kalıbın bir küçüğüyle büyük kestiğinizi tekrar kesin.Tüm hamuru böyle bitirin.180 derece ısınmış fırında kurabiyeleri kızarana kadar pişirin.Pişip soğuyan kurabiyelerin üst kısma geleceklerin üzerine pudra şekeri serpin.Alt kısma geleceklere reçel sürün.Reçel birbirlerine yapışmalarını sağlayacak.Üst üst koyduktan sonra tekrar orta boşluğu reçelle doldurun.
AFİYET OLSUN...
kabartma tozu yokmu?
YanıtlaSilHayir yok
YanıtlaSil