Malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
1 paket halley
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
damla çikolata
kedidilini ıslatmak için süt
üzerine çikolata sos
2 bardak süt
süslemek için çırpılmış krem şanti
Hindistan cevizi
renkli şekerler
Kedidillerini ön ve arkalarını sütle ıslatarak kelepçeli kalıbın kenarlarına dik olarak dizin.
Ben altlarından azıcık kestim.Kestiğim parçaları kalıbım dibine dizin.Krem şantiyi soğuk sütle çırpın.Halleyleri küp küp doğrayın.Krem şanti,halley ve damla çikolataları karıştırın.Kalıba harcı yayın.Kaşıkla iyice bastırarak sıkıştırın.Bu şekilde dolapta 2 saat kadar dinlendirin.
Çikolata sosu üzerindeki tariften yarım bardak daha az sütle pişirin.Ocaktan aldıktan sonra sürekli karıştırarak biraz soğumasını sağlayın.Harcın üzerine çikolata sosu yayın.Bu şekilde yine dolapta soğuttuktan sonra krem şanti ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
NOT:Birgün önceden yaparsanız pastanız daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...