Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

6 Ocak 2015 Salı

ŞÖBİYET

tatlı,şerbetli tatlı,şöbiyet,pratik tatlı


tatlı,şerbetli tatlı,şöbiyet,pratik tatlı


tatlı,şerbetli tatlı,şöbiyet,pratik tatlı


Malzemeler;

1- 8 tane kare milföy hamuru
2- 1.5 su bardağı süt
3- 3 yemek kaşığı irmik
4- 3 yemek kaşığı şeker
5- 100 gr tereyeğı
6- yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

1- 3 su bardağı şeker
2- 2 su bardağı su
3- yarım limon

Hazırlanışı;

1- irmik, süt ve şekeri bir tencereye koyun, 
    sürekli karıştırarak muhallebi pişirin ve
    soğumaya bırakın
2- milföy hamurları kıvrılabilir hale geldiğinde
    bıçakla dört eşit parçaya ayırın
3- hazırladığınız muhallebiden bir çay kaşığı 
    koyarak üçgen kapatın ve tepsiye dizin
4- sıvı yağ ve tereyağını birlikte kaynatın 
    ve hazırladığınız milföylerin üzerine bir
    kaşıkla kaynar kaynar dökün
5- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar
    pişirin
6- fırından çıkar çıkmaz şerbetini dökün
7- üzerini antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi vb. 
    süsleyerek servis yapın

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Eline sağlıkbayıldım bu tarife sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)
      tarifi denemelisiniz sonucuna inanamayacaksınız çok basit ve çok lezzetli. tarifi denediğiniz zaman düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim...

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...