Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Ocak 2015 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler;

1- 2 su bardağı kırmızı mercimek
2- 1 su bardağı ince bulgur
3- 4.5- 5 su bardağı su
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 yemek kaşığı biber salçası
6- 1 kuru soğan
7- yarım su bardağı zeytin yağı
8- 1 tatlı kaşığı pul biber
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- karabiber, tuz
11- 1 bağ maydanoz
12- 5-6 dal taze soğan

Hazırlanışı;

1- kırmızı mercimekleri ve suyu bir tencereye
    koyun ve ve mercimekleri haşlayın
    ( önce orta sonra kısık ateşte)
2- mercimekler haşlandığında bulguru ekleyip
    ocaktan alın ve karıştırıp kapağını kapatın 
   15-20 dakika demlensin
   (bulguru ekleyeceğiniz zaman mercimeğin
    biraz suyunun kalması lazım)
3- zeytin yağını tavaya koyup ince doğradığınız
    soğanları kavurun
4- soğanlar kavrulunca biber salçası ve
    domates salçasını ekleyin
5- salçalarında kokusu çıkana kadar yaklaşık 1-2
    dakika daha kavurun ve ocaktan alın
6- pul biber, karabiber tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın
7- demlenen mercimekleri geniş bir kaba boşaltın
8- kavurduğunuz soğanları üzerine dökün
9- ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı da
    ekleyip yoğurun
10- şekil verip limon dilimleri ve marulla servis yapın

afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Tarifi görünce uzun zamandır yapmadığımı farkettim. Hafta sonu yapmalıyım çocuklarıma. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Takipteyim.Ben de beklerim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...