Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

16 Ocak 2015 Cuma

KURUTULMUŞ YADA DONDURULMUŞ BİBER DOLMASI















Malzemeler; 

1- kuru yada dondurulmuş biber
2- 1 iri soğan
3- 3-5 diş sarımsak
4- 1-2 yemek kaşığı salça
5- pirinç
6- maydanoz
7- tuz, karabiber, nar ekşisi, kuru nane
8- sıvı yağ, zeytinyağı

Hazırlanışı; 

1- biberleriniz kurutulmuş ise kaynar suda
    yumuşayıncaya kadar kapalı bir kapta
    bekletin eğer dondurulmuş biber
    kullanıyorsanız biraz buzunun
    çözülmesi yeterli
2- tencereye sıvı yağı koyup doğradığınız
    soğan ve sarımsakları kavurun
3- salçayı ekle kavurun
4- pirinçleri yıkayıp ekle biraz kavur
5- tuz karabiber ekle pirinçleri gömecek
    (gömer gömmez)
    kadar sıcak su koy kapağını kapat
6- kaynamaya başlayınca ocağı iyice kıs
7- suyunu çekince ocağı söndür bir kere
    karıştır ve kapağını kapat 5 dakika
    demlensin
8- pişirdiğin iç harcı geniş bir kaba koy
     soğuduktan sonra doğradığın
     maydanozu kuru naneyi nar ekşisini
     ve zeytinyağını ekle karıştır
9- biberleri iç harçla doldurup tencereye
     yerleştirin biberlerin yarısına gelecek
     kadar normal su koyun üzerine biraz
     tuz atın kapağını kapatıp pişirin
10- su kaynamaya başlayınca ocağı kısın

NOT:

- her bir biber için bir tatlı kaşığı
  pirinç ekleyin
- pirinçleri pişirirken dikkat edin
  çok çabuk pişiyor dibi tutabilir
- biberlerin baş kısmını kapatmak
  için ben patates kullanıyorum

afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...