Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

2 Ocak 2015 Cuma

HUMUS

humus,nohut,antakya,hatay

Malzemeler;

1- 1 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulacak)
2- yarım çay bardağı tahin
3- yarım çay bardağı zeytinyağı
4- 1 limon suyu
5- 1 çay kaşığı tuz
6- 1 çay kaşığı kimyon
7- sıcak su
8- 1 diş sarımsak

Üzeri için;

1- zeytinyağı
2- domates
3- salatalık turşusu
4- biber turşusu
5- maydanoz
6- pul biber

Hazırlanışı;

1- kabuklarını soyduğunuz nohutları robota koyun
2- tahin, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kimyonu da ekleyip karıştırın
3- kıvamını açmak için sıcak (kaynar) suyu azar azar ekleyin
4- krema kıvamına gelince servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin

afiyet olsun...

1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...