Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

14 Ocak 2015 Çarşamba

ORUK (içli köfte)

oruk,içli köfte

oruk,içli köfte














Malzemeler;

1- 3 su bardağı ince bulgur
2- 1 su bardağı irmik
3- 2 yemek kaşığı biber salçası
4- 1 tane kuru soğan
5- 3 çay kaşığı kimyon
6- tuz
7- 2 yemek kaşığı un
8- su

İç malzemesi için;

1- 300 gr kıyma
2- 3 tane soğan
3- maydanoz
4- sıvı yağ
5- tuz,karabiber, pul biber

Kızartmak için;
- sıvı yağ

Hazırlanışı;

1- kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun
2- suyunu çekince doğradığınız soğanı ekleyip
     karıştırın
3- sıvı yağını ekleyin kavurun
4- tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve altını
    söndürün
5- kıymalı harç biraz soğuduktan sonra doğradığınız
    maydanozu ekleyip karıştırın
6- bulgur ve irmiği ayrı kaplarda ılık suyla ıslatın ve
    bekletin
7-bulgur irmik biber salçası kimyon tuz ve rendelenmiş
   soğanı karıştırma kalıbına al ve iyice yoğur
8- istediğin kıvama gelince unu ekle ve hamur gibi
    olana kadar yoğur
9- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ve
    yuvarla
10- elini suya batırarak şekil ver ve kıymalı harçtan
      içine koyarak açık olan tarafı da kapat
11- kızartma kabına içli köfteleri gömecek kadar sıvı 
      yağ koy
12- hazırladığın içli köfteleri iyice ısınmış yağda kızart

afiyet olsun...


4 yorum:

  1. canım ellerine saglik..nefis olmuş sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil
  2. içli köçfteye bayılırım ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. her bölümü fotoğraflamanız büyük kolaylık bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bayılırım :D
      teşekkür ederim...
      fotoğraflar da işinize yarıyorsa ne mutlu bana cok sevindim :)

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...