Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

4 Şubat 2015 Çarşamba

PASTANE POĞAÇASI

pastane poğaça,orjinal poğaça
Aslında ben bunu pastanelerin kullandığı yağ ile yaptım.İsmi Alba,Alfa ya da Ustam Yağ.Siz bunu pastane malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz.Yoksa sana hamurişi ile yapabilirsiniz.Bu tarif orjinal olduğu için gramajlıdır.
MALZEMELER
1 kilo un
600 gram margarin(çok demeyin tüm pastane poğaçaları böyle)
20 gram tuz
40 gram şeker
50 gram yaş maya
200 gram ılık su
3 yumurta
üstü için 2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
içine peynir

Unun ortasını açıp tüm malzemeleri katın.Pürüzsüz bir hamur olana kadar hamuru yoğurun.Üzerine streç film
kapatarak 15 dakika dinlendirin.Sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alın.Tepsiye koyun.Üzerine yine bez örtüp 10 dakika daha mayalandırın.Sonra ortalarına peynir koyup kapatın.Tepside yine bu şekilde 10 dakika daha mayalandırdıktan sonra pekmezle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık pastaneden aldığımız poğaçaların neden o kadar lezzetli oldukları şimdi anlaşılıyor sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...