Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

14 Şubat 2014 Cuma

Kıymalı Bezelye Yemeği




 
Malzemeler
250 gram kıyma
1 kutu konserve bezelye ya da yarım kilo haşlanmış bezelye
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz ve karabiber
su
Kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavurun.Üzerine sıvı yağ ekleyin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kıymaya ekleyip beraberce kavurun.Kavrulan harca salça ve bezelyeleri de ekleyin.İyice harmanlanınca tuz,karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.Bezelye haşlanmış olduğu için fazla uzun süre pişirmenize gerek yok.Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...