MALZEMELER yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çok ince doğranmış soğan
3 diş doğranmış sarımsak
tuz,kekik,karabiber,pul biber
yeşil ve kırmızı biber
1 orta boy kabuğu soyulup doğranmış domates
YAPILIŞI;kuşbaşı et derin bir kaba alınır.üzerine süt ,sıvıyağ, soğan,sarımsak,tuz ve baharatlar katılıp iyice karıştırılır.üzeri streçle kapatılıp dolapta en az 4-5 saat dinlendirilir .sonra kızdırılan tavaya konur marine edilmiş et (eğer çok sıvı geliyorsa biraz süzebilirsiniz)ıyıce pişirilir.ocaktan inmeye yakın yeşil ve kırmızı biber,domates katılır.domatesler eriyene kadar pişirilir.sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...