Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

5 Nisan 2015 Pazar

Çilekli tart

tart,turta,çilek,kurabiye,pasta,antakya
Malzemeler
160 gram un
100 gram sana hamurişi veya tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
30 gram toz badem veya fındık
bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın

Kreması için
1 paket Dr.oetker dolgu kreması
1 paket krem şanti
süt

Üzeri için
çilek
tart jölesi
Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.Hamuru unlu tezgahta merdane ile açıp tart kalıbına yerleştirin.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Soğuması için bir kenarda bekletin.Soğuyunca kalıbı ters çevirerek tartı çıkarın.
Dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın.1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın ve dolgu kremasıyla karıştırın.İç kremayı soğumuş tartın orta boşluğuna yayın.Üzerine çilekleri yerleştirin.Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine sürün.Hemen yenilecekse jöle yerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Afiyet olsun..


1 yorum:

  1. elinize sağlık nefis görünüyor çilek mevsimi geliyo hemen yapmak lazım sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...