Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

19 Temmuz 2013 Cuma

Fırında Tavuk Izgara



BU TARİFİ DIŞARIDA MANGAL YAPMANIN İMKANSIZ OLDUĞU BİR KIŞ GÜNÜNDE KEŞFETTİM.FIRINLARIMIZDA BULUNAN IZGARA TELININ UZERINDE ALTINA TEPSİYİ KOYARAK MANGALDAN HİÇBİR FARKI OLMAYAN HARİKA BİR TARİF.BEN BİRAZ FAZLA PİŞİRDİM.BİZİM EVDE HERŞEYİN ÇOK PİŞMİŞİ YENİR.AMA SİZ DAMAK TADINIZA UYGUN OLARAK PİŞİREBİLİRSİNİZ.

MALZEMELER:parçalanmış tüm tavuk
                          1 çay bardağı yoğurt
                          1 yemek kaşığı salça
                          kimyon,karabiber,pul biber,kekik,köri
                          tuz
                         sıvıyağ
YAPILIŞI:tüm malzemeler tavukla iyice harmanlanır.streçle kapatılıp en az 3-4 saat dolapta dinlendirilir.tavuklar fırının ızgara telinin üzerine dizilir.altına tepsi konur.içine biraz su koyarak 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.tel üzerinde olduğu için çevirmenize gerek yok eşit pişiyor.
                                                       AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...