MALZEMELER:3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
et ya da tavuk suyu (normal su da olur)
tuz ,karabiber,kekik
YAPILIŞI:un,tereyağı ile kavrulur.sonra salça,kekik,karabiber ilavesiyle 3 dakika daha kavrulur ve üzerine kaynar su ilave edilir,çırpma teliyle karıştırılır.kaynamaya başlayınca kısık ateşte karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir.çorbayı rende kaşar peynir ya da baharatlı çıtır ekmekle servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...