MALZEMELER:1 kilo dut
4 su bardağı şeker
1 paket toz reçel yap
1 su bardağı su
ben tüm reçellerimde toz olarak satılan reçel yap kullanıyorum.hem kıvamı çok güzel oluyor hem de uzun süre dayanıyor.küflendi,bozuldu derdiniz olmuyor.şekerimizden 4 yemek kaşığı kadar kaldırıp onu reçel yapla karıştırıp dutumuzun üzerine döküyoruz 1 bardak suyu da ekleyip yüksek ateşte karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.kaynamaya başlayınca kalan şekeri de ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp sıcakken kavanozlara dolduruyoruz ve kavanozu ters çeviriyoruz.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...