Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

18 Aralık 2014 Perşembe

ELMALI CEVİZLİ KEK













Malzemeler;

1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- yarım su bardağı sıvı yağ
4- yarım su bardağı süt
5- yarım su bardağı yoğurt
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
8- 3 su bardağı un
9- 1 orta boy elma
10- 1.5 su bardağı ceviz
11- tarçın
12- kalıbı yağlamak için margarin ve un

Hazırlanışı;
1- Yumurta ve şekeri kabarana kadar mikserle
çırp
2- sıvı yağ süt ve yoğurdu ekle biraz karıştır
3- un kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta birleştir
eleyerek hamura kat önce düşük ayarda
sonra hızlı ayarda mikserle çırp
4- elmaları ve cevizi minik minik doğra tarçını
ekle (elmaları soy)
5- hamur kaşıkla söndürmeden karıştır
6- kek kalıbını yağla ve unla
7- hamuru kek kalıbına boşalt ve 10 dakika
dinlendir
8- fırını 150 derecede alt üst fanlı olarak ısıt
9- fırın ısınınca keki fırının orta rafına yerleştir
10- fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika
150 derecede alt üst fanlı olarak pişir
11- afiyet olsun...

NOT: pişme süresi benim kullandığım kek kalıbına
göre siz kullandığınız kalıba yada tepsiye göre
süresini ayarlayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...