Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

17 Aralık 2014 Çarşamba

Elmalı Gül Kurabiye

elmalı kurabiye,kurabiye,elma,cookie,güllü kurabiye
700 gram un
300 gram margarin
150 gram sıvıyağ(1 su bardağından iki parmak eksik)
150 gram yoğurt(1 su bardağından iki parmak eksik)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su

İçi için
5 elma rendesi(suyu süzülmüş)
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz kırığı

Tüm malzemeleri katıp hamuru yoğurun.Ele yapışmayacak bir hamur olmalı.İç harcını hazırlayana kadar hamuru buzdolabında dinlendirin.
Elma rendesi,şeker ve tarçını bir tavaya alıp,iyce suyunu çekene kadar pişirelim.Ocaktan aldıktan sonra ceviz kırıklarını ekleyelim.
Dinlenmiş hamuru merdane ile açalım.su bardağı ile yuvarlaklar keselim.Her yuvarlağın ortasına elmalı harçtan koyalım.Bıçakla dört kenardan keselim.Karşılıklı kenarları birleştirelim.Tüm hamuru bu şekilde ya da istediğiniz başka bir modelde bitirelim.Isıtılmış 160 derecede altı kızarana kadar pişirelim.Kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN...
BURADA AYRINTILI ANLATIM VAR İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...