Malzemeler;
kek için:
1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- 1 su bardağı yoğurt
4- 3/4 su bardağı sıvı yağ
5- vanilya, kabartma tozu
6- 11 tepeleme yemek kaşığı un
7- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- 1 su bardağı yoğurt
4- 3/4 su bardağı sıvı yağ
5- vanilya, kabartma tozu
6- 11 tepeleme yemek kaşığı un
7- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
iç krema:
1- 1 su bardağı şeker
2- 1 su bardağı un
3- 3 su bardağı süt
4- vanilya
(bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin)
1- 1 su bardağı şeker
2- 1 su bardağı un
3- 3 su bardağı süt
4- vanilya
(bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin)
keki ıslatmak için:
1- nescafe
2- süt
3- şeker
1- nescafe
2- süt
3- şeker
dış kreması için:
1- 2 paket kremşanti
2- 1.5 su bardağı süt
1- 2 paket kremşanti
2- 1.5 su bardağı süt
süslemek için:
1- muz
2- ceviz
3- çikolata
1- muz
2- ceviz
3- çikolata
Hazırlanışı;
1- yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın
2- sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın
3- un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu eleyerek
hamura ekleyin ve çırpın
4- kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt
yerleştirin ve hamurun yeteri kadarını
kalıba dökün kalan hamuru da küçük kek
kalıplarında değerlendirin
5- 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin
6- hazırladığınız keki 3 kat kesin
7- en alt tabanı yine kelepçeli kalıba yerleştirin
kendi damak tadınıza göre hazırladığınız
neskacafeyle ıslatın ve kremayı sürün
üzerine muz doğrayın ve ikinci kat keki
üzerine yerleştirin bu işlemleri her kata
uygulayın
8- en üst katıda nescafeyle ıslattıktan sonra
Streç Film ile sarıp buzdolabında bekletin
9- dinlendirdiğiniz pastayı kremşanti sürüp
çikolata ve cevizle süsleyin
2- sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın
3- un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu eleyerek
hamura ekleyin ve çırpın
4- kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt
yerleştirin ve hamurun yeteri kadarını
kalıba dökün kalan hamuru da küçük kek
kalıplarında değerlendirin
5- 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin
6- hazırladığınız keki 3 kat kesin
7- en alt tabanı yine kelepçeli kalıba yerleştirin
kendi damak tadınıza göre hazırladığınız
neskacafeyle ıslatın ve kremayı sürün
üzerine muz doğrayın ve ikinci kat keki
üzerine yerleştirin bu işlemleri her kata
uygulayın
8- en üst katıda nescafeyle ıslattıktan sonra
Streç Film ile sarıp buzdolabında bekletin
9- dinlendirdiğiniz pastayı kremşanti sürüp
çikolata ve cevizle süsleyin
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...