Malzemeler;
1- 2.5 su bardağı ince bulgur
2- 2 yemek kaşığı biber salçası
3- kimyon, karabiber, pul biber, tuz
4- 3 patates(haşlamış)
5- sukıymalı harç için;
1- kıyma
2- soğan
3- maydanoz
4- tereyağı
5- tuz, karabiber
6- sıvı yağ
Hazırlanışı;
1- ince bulguru yoğurma kabına alın ve bir miktar
sıcak su ekleyip üzerini bir tepsiyle kapatıp
şişmesini bekleyin
2- bu arada haşlanmış patatesleri havanda pürüzsüz
ve sünen bir kıvam alana kadar dövün
3- şişen bulgura biber salçası ve baharatları ekleyerek
yoğurun (arada elinizi suya batırın )
4- bulgur iyice yumuşayınca dövülmüş patatesleri
ekleyip yoğurun
5- kıymayı tavaya koyun ve kavurmaya başlayın
6- suyunu çekince sıvı yağını ve doğranmış soğanları
ekleyip kavurmaya devam edin
7- dilerseniz tereyağı ekleyebilirsiniz
8- baharatlarını ekleyip kavurun
9- kıymalı harç pişince ocaktan alın ve ince
kıyılmış maydanozu ekleyin
10- bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
ve avucunuzda sıkarak şekil verin
11- kıymayla birlikte servis edin
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...