Malzemeleri;
1- 5 su bardağı un
2- 1 su bardağı ılık süt
3- 150 gr eritilmiş tereyağı
4- 2 yemek kaşığı toz maya
5- 1 yemek kaşığı şeker
6- 1 tatlı kaşığı tuz
7- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek
için ayrılacak)
2- 1 su bardağı ılık süt
3- 150 gr eritilmiş tereyağı
4- 2 yemek kaşığı toz maya
5- 1 yemek kaşığı şeker
6- 1 tatlı kaşığı tuz
7- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek
için ayrılacak)
iç harç;
1- ıspanak, soğan, pulbiber ve beyaz peynir
2- kaşar peynir, beyaz peynir
1- ıspanak, soğan, pulbiber ve beyaz peynir
2- kaşar peynir, beyaz peynir
hazırlanışı;
1- un, tuz, maya ve şekeri karıştırıp ortasına
yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın
2- sırasıyla süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek
yaklaşık 10-15 dakika yoğurun
3- hazırladığınız hamuru 30-40 dakika
mayalandırın
4- ceviz büyüklüğünde bezelere bölün
5- resimlerdeki gibi poğaçaları hazırlayın
6- yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve
üzerine bir örtü örterek bir süre daha
mayalandırın
7- yumurta sarısını sürüp çörek otu serperek
180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü
kızarana kadar yaklaşık 8-9 dakika pişirin
yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın
2- sırasıyla süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek
yaklaşık 10-15 dakika yoğurun
3- hazırladığınız hamuru 30-40 dakika
mayalandırın
4- ceviz büyüklüğünde bezelere bölün
5- resimlerdeki gibi poğaçaları hazırlayın
6- yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve
üzerine bir örtü örterek bir süre daha
mayalandırın
7- yumurta sarısını sürüp çörek otu serperek
180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü
kızarana kadar yaklaşık 8-9 dakika pişirin
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...