Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

3 Mart 2015 Salı

Profiterol

profiterol

MALZEMELER :
hamur için: 1 su bardağı un
                 1 su bardağı su
                 125 gram tereyağı
                 3 adet yumurta
krema için :2,5 su bardağı süt
                 3 yemek kaşığı un
                 1,5 çay bardağı şeker
                  1 adet vanilya
                 1 yumurta
üzerine     :çikolata sos

YAPILIŞI :Tencerede tereyağ ile suyu eritin.Kaynayınca unu ilave edin.3 dakika kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin.10 dakika daha dinlendirin.tepsinizi yağlayın.Bir kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin.180 derecede 40 dakika yani kızarana kadar pişirin.
Hamur pişerken kremayı hazırlayın.Vanilya hariç tüm malzemeleri pişirin.Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin.karıştırıp soğumaya bırakın.
 Pişen ve soğuyan hamuru vanilyalı harç ile doldurup çikolata sos ile servis edin.
                                                  AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Her gordugumde denemek istiyorum ama ne oluyorsa yine erteleniyor :( bir sorum olacak canim. Yumurta kokusu hissediliyor mu? nefis gozukuyor. Eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. YOK CANIM OLMUYOR VANILYADA VAR O DA KOKUYU ALIYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabin icin tesekkurler canim. Musait bir zamanda denemelerde bulunacagim :)

      Sil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...