Bu tatlıya takmış durumdayım bu aralar.Çok kolay ve pratik olduğundan mı,yoksa çocuklar çok sevdi diye mi bilmem ?Ama çok lezzetli olduğu kesin :)
Sizlerde en kısa zamanda denemelisiniz.
MALZEMELER
1 peket muzlu jöle
yarım kilo muz
1 paket puding (istediğiniz bir puding olabilir ben antep fıstıklı kullandım)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Muzları ince ince dilimleyip kullanacağınız kalıba yayın.Jöleyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın.(BEN 2,5 çay bardağı kaynar su ile karıştırıp 2 çay bardağı normal su ekledim.)Jöleyi muzların üzerine dökün.Bu şekilde buzlukta donana kadar bekleyin.Jöle donunca pudingi 2 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.Puding kaynayınca içine margarini ekleyip ocaktan alın.İlk sıcaklığı çıkana kadar sürekli çırpın.Donmuş jölenin üzerine yayın.Jöle biraz sulanabilir panik yok tekrar donuyor.Bu şekilde 2-3 saat dolapta bekletin.Servis edeceğiniz zaman tatlının kolay ayrılması için ben kalıbı ya sıcak su üzerinde ya da direk ocak üzerinde birkaç saniye tutuyorum kolay çıkıyor.Çok dikkat edin biraz fazla tutarsanız jöle erir.
AFİYET OLSUN...
görüntü harika lezzetide eminim ki harikadır, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil