Aromalı kekler çok hoşuma gidiyor bu ara,hem lezzetli hem de sünger gibi oluyor.Ben çilekli puding katarak yaptım.Siz muzlu,vanilyalı ya da istediğiniz bir pudingi ekleyerek harika tatlar elde edebilirsiniz.
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket çilekli puding (toz olacak)
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı un
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.Süt,sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.Unu eleyin.Kabartma tozu ,un ve pudingi katıp karıştırmaya devam edin.Margarinle yağladığınız ve unladığınız kalıba harcı yayın.Soğuk fırına koyun ve fırını 170 dereye getirin.Bu şekilde kek kabuk tutmamış olacak.İlk 30 dakika fırını açmayın.Daha sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
eline sağık canım misss gibi olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık bende keklere hayır diyemeyin birisiyim .bi r dilim a ldım
YanıtlaSilMerhaba, tarifiniz dikkatimi çekti. Az önce yaptım, fakat hic kabarmadı. Henüz sıcak olduğu için tadına bakmadık. Neden kabarmadı ki 😔
YanıtlaSilYumurtaları iyi cirpmamis olabilirsiniz ayrıca oda sıcaklığında olmalılar
Sil