KISIR
SÜRPRİZ MUFFİN
MAKARNA SALATASI
TIRTIL KURABİYE
ÖRGÜ BÖREK tarifi için tıklayın
PİZZA
ETLİ YAPRAK SARMA
ŞEKER HAMURLU PASTA
KISIR
250 gram ince bulgur(1,5 su bardağı kadar)
2 baş kuru soğan
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
iki yeşil biber
3 dal taze nane
2yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi(güzel bir tat oluşturuyor)olmasa da olur
karabiber,pul biber,kırmızı toz biber,tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım limon
İnce bulgurun üzerini çok geçmeyecek şekilde sıcak su ile ıslayın,tuzunu da atın,şişmeye bırakın.
Sebzeleri yıkayıp doğrayın.Kuru soğanları tavada sıvı yağ ile iyice kavurun.Ardından salçaları katıp kavurmaya devam edin.Fıstık ezmesi ve baharatları da katıp,soğumaya bırakın.Soğuyan harcı ,yine soğumuş bulgura katın ve karıştırın.Nar ekşisi ve limonu da katın.Son olarak yeşillikleri katıp ezdirmeden karıştırın ve servis edin.
MAKARNA SALATASI
yarım paket makarna
2 havuç rendesi
1 konserve mısır
1 çay bardağı haşlamış bezelye
250 gram yoğurt(1,5 su bardağı)
kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
kuru ya da taze dereotu
tuz
isteğe bağlı iki yemek kaşığı süt kreması
Makarnayı bol su da haşlayın..Süzülen makarnaya,kornişon turşu,mısır,bezelye,havuç rendesi,ezilmiş sarımsak ve dereotunu katın.Yoğurt ve mayanozi ayrı bir kapta çırpın ve diğer harca katın.Tuzunu da ekleyip karıştırın.
SÜRPRİZ MUFFİN
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
acıbadem aroması
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İÇİNE
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yumurta akı
ÜZERİNE
çikolata sos
İlk önce içini hazırlayarak başlıyoruz.Yumurta aklarını,pudra şekeri ve hindistan cevizini yoğuruyoruz.20 tane yuvarlak top yapıyoruz.
Muffini hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Ardından aroma ,süt ve sıvı yağı katıp çırpmaya devam ediyoruz.Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyip sıvı harca katıp karıştırıyoruz.
Muffin harcını kağıt kalıplara paylaştırıyoruz.Her birinin içine bir tane hindistan cevizli toplardan katıp,ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen muffinleri pişirdiğimiz çikolata sosa batırıyoruz.
PİZZA
1 kg un
1 yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
ÜZERİ İÇİN
kırmızı yeşil biber,mısır
sucuk ,yeşil ,siyah zeytin
kaşar
ARA SOS
domates püresi
kekik,kuru nane,fesleğen
acı biber sos
az sıvı yağ
PİZZA SOSU:
2 yk elma sirkesi
3 diş sarımsak
kekik tuz
Ilık su,süt,tuz,sıvı yağ ve maya ile hamuru yoğurun.Hamuru tepsiye yayın. Domates sos için;domates püresi,baharatlar ve sıvı yağı karıştırıp hamurun üzerine yayın.İsterseniz bu şekilde fırında 5 dakika pişirdikten sonra üzerine sucuk,mısır,zeytin vs koyabilirsiniz.Böyle yaparsanız hamur sosla fazla ıslanmamış olur.Yine sizin isteğinize göre sosu yaydıktan sonra tüm malzemeleri kaşar hariç koyup pişirebilirsiniz.Pizza pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerine kaşarını yayın.Böyle yaparsanız kaşar fazla pişmemiş olur ve süner.İsteğe bağlı olarak hazırlayabileceğiniz üst sos için elma sirkesi,sarımsak püresi,kekik ve tuzla karıştırdığınız harcı pişmiş pizzanın üzerine yayarak servis edebilirsiniz.
ETLİ YAPRAK SARMA
300 gram kadar kıyma
1 su bardağı zeytinyağı
2 kuru soğan
yarım demet maydanoz
kırmızı biber,karabiber ,tuz,nane
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı pirinç
asma yaprağı
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
nane
Kıyma,pirinç,baharatlar,zeytinyağı,minik doğranmış soğan ve maydanoz,limon suyu,nar ekşisi karıştırılır.Tuzu alınmış yaprakla sarılır.Tencereye dizilen sarmalar, üzerini geçecek kadar suyla pişmeye bırakılır.Ocaktan almaya yakın tereyağ,salça kavrulur.Son olarak nanesi katılıp sarmanın üzerine yayılır.Bu şekilde az pişirilip ocaktan alınır ve servis edilir.
TIRTIL KURABİYE
250 gram tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
6 tatlı kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine eritilmiş çikolata ve hindistan cevizi
tüm malzemelerle ele yapışmayan hamur yapılır.tırtıl kurabiye ucu takılan sıkma torbasıyla
yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeler sıkılır.ısınmış 170 derecede hafif kızana kadar pişirilir.soğuyan kurabiyeler
önce eritilmiş çikolata sonra hindistan cevizine batırılır.
AFİYET OLSUN...
hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil