Hatay taraflarında pek bilinmez aslında kereviz.Pazarlarda falan göremezsiniz yani.Zaten öyle kötü nam yapmıştır ki merak bile etmezsiniz.Kokusu hakkında neler duymuşsunuzdur sizlerde.Tayin görmenin güzel yanlarından biri de bizim için bu,görmediğimiz şeyleri görmek,yeni şeyler denemek.
Televizyondaki doktorların bas bas bağırarak faydalarından bahsettiği bu nimeti denemek bize de nasip oldu.Anlatıldığı kadar kötü gelmedi bize,aksine mevsiminde neredeyse iki gün tüketiyoruz.Belki yemek olarak piştiğinde kokusu çok yayılıyor olabilir,o şekilde sevmiyorsanız böyle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 orta boy kereviz
yarım kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
bol dövülmüş ceviz
tuz
Kervizlerin kabuğu soyup,rendenin büyük yeriyle rendeleyin.Bir kaba kereviz rendesi,yoğurt,mayonez ,ceviz ve tuzu koyup karıştırın.Servis tabağına yayın ve üzerini ceviz kırıkları ve isteğe bağlı yeşillik ya da zeytin yağı ile süsleyin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...