Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

28 Mart 2014 Cuma

Tavuklu Patlıcan Sarma

patlıcan kebabı,kürdan kebabı,islim kebabı,tavuklu patlıcan sarma,tavuklu islim kebabı,kabap,tavuklu kürdan kebabı
Aslı köfte ya da etle yapılan bu yemeği ben tavuk göğsü ile yaptım ve yine çok güzel oldu.Tek kötü yanı normalden biraz yağlı oluyor bu yemek.Patlıcanlar malum fazla yağ çekiyor.O yüzden kızarttıktan sonra peçete üzerine koyarak yağının süzülmesini sağlayın.

 MALZEMELER
3 patlıcan
yarım tavuk göğsü
2 yeşil biber
2 domates
tuz,karabiber,kekik
1 yemek kaşığı salça
 2 diş sarımsak
kızartmak için sıvıyağ

patlıcan kebabı,kürdan kebabı,islim kebabı,tavuklu patlıcan sarma,tavuklu islim kebabı,kabap,tavuklu kürdan kebabı

patlıcan kebabı,kürdan kebabı,islim kebabı,tavuklu patlıcan sarma,tavuklu islim kebabı,kabap,tavuklu kürdan kebabı

Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyin ve sıvıyağ da kızartın .Kızaran patlıcanları peçete üzerine koyarak yağlarının süzülmesini sağlayın.
Tavuk göğsünü minik küpler halinde doğrayın.Biberin birini de yemeklik doğrayın.Sarımsakları da doğrayın.Tavaya sıvıyağ koyup tavuk göğsü,biber ve sarımsağı soteleyin.Tavuğun rengi dönünce tuz ,baharat ve 1 domatesi rendeleyip tavuğa katın.Domateste pişince soteyi ocaktan alın.
Patlıcanardan iki dilim alın.Artı işareti olacak şekilde üst üste koyun.Orta kısmına da tavuklu harçtan koyun.Patlıcanların uç kısımlarını üstte birleştirin ve kürdan takın.Kürdanlara da dilimlenmiş domates ve biber takın.Tüm malzemeyi bu şekilde yapın.1 kaşık salçayı bir çay bardağı suda eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.Ben hafif üstten tuz serptim,patlıcanların tuzsuz olmaması için.Bu şekilde 200 derece fırında domates ve biber kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...