MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 su bardağı küp doğranmış incir
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Muhallebisi İçin
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
Keki için 3 yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyip harca katın.Karıştırmaya devam edin.Son olarak ceviz ve inciride ekleyip pişireceğiniz fırın kabına harcı yayın.Ben kelepçeli kalıbın orta boyunu kullandım.170 derece de keki pişirin.Bu arada şerbet için şeker ve suyu kaynatın.Soğuması için geniş bir kaba alın.Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen kekin her yerini şerbetle ıslatın.Muhallebi için süt,nişasta,un ve şekerle muhallebiyi karıştırarak pişirin.Kaynayınca ocaktan alın,içine vanilya ve margarini karıştırıp iyice çırpın.Sıcakken kekin üzerine yayın.Bir gece dinlendirip öyle servis edin.
AFİYET OLSUN...
Nefis gözüküyor canım ellerine sağlık....
YanıtlaSilBu pasta çok nefis oluyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil