Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

17 Mayıs 2015 Pazar

KURU PATLICAN PİLAVI













Malzemeler:

1- 1 kase kuru patlıcan (yaklaşık iki avuç)
2- yarım kase kuru domates (yaklaşık bir avuç)
3- 1 soğan
4- 1 tatlı kaşığı domates salçası
5- 2-3 diş sarımsak
6- 1 su bardağından bir parmak eksik pilavlık bulgur
7- 2 su bardağı sıcak su
8- tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı:

1- kuru patlıcanları bir tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın
2- hafif haşlanan patlıcanları ocaktan alınca içine kuru domatesleri atın kapağını kapatıp 1-2 dakika bekletip suyunu süzün (kuru domates dilimlerini kullanmadan önce birkaç parçaya bölerek küçültün)
3- pilav tenceresine soğanı yemeklik doğrayıp biraz yağla kavurun
4- soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip karıştırın salçayı da kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun
5- minik doğranmış sarımsakları ve haşladığınız patlıcan ve domatesleri de ekleyip karıştırın
6- bulgurunu, suyunu ve tuzunu da ekleyip karıştırın
7- kapağı kapalı şekilde kaynayana kadar güçlü ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin
8- ocaktan aldığınızda biraz sulu görünmeli (tenceredeki son fotoğraftaki gibi)

NOT:
- dilerseniz içine kurutulmuş biber de ekleyebilirsiniz
- ben baharat kullanmadan pişiriyorum bu tarifi dilediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz yakıştığını düşündüğünüz baharatları benimle de paylaşırsanız sevinirim
- son olarak bu pilav sarımsaklı yoğurtla bence harika oluyor ama tabi ki sade de tükete bilirsiniz

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...