Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

3 Temmuz 2014 Perşembe

Haşhaşlı Revani

revani,haşhaşlı revani,tatlı,şerbetli tatlı
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı haşhaş

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
 Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
İrmik,haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Harcı tepsiye yayın.Fırında hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan revanin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Ben dilimleyip şerbeti öyle gezdiriyorum, böylece heryeri güzel şerbetleniyor. Tatlıyı dondurma veya kaymakla da servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...