MALZEMELER
Tart hamuru için
150 gram yumuşak margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kakao
yarım çay kaşığı karbonat
1 yumurta
aldığı kadar un
Dolgu için
1 paket bitter çikolatalı puding(istediğiniz pudingi kullanabilirsiniz)
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için
muz ve hindistan cevizi
Tart için yağ,yumurta,yoğurt,karbonat,kakao ve şekeri katıp karıştın.Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.Tezgaha un serperek merdane ile açın.Yuvarlak bir kalıpla hamuru kesin.Muffin kabının içine kestiğiniz hamuru yerleştirin.Çatalla hamurda delikler açın.180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.Pişen tartları soğumaya bırakın.
Bu arada sütle pudingi pişirin.Ocaktan alınca içine margarini ekleyip iyice çırpın.Soğumuş tartların içine kaşıkla doldurun.Pudingte soğuyunca muz ve hindistan cevizi ile süsleyin.Tartı daha sonra yiyecekseniz,muzların kararmasını önlemek için tart jöle kullanın.
AFİYET OLSUN...
Kestiğim kalıbı merak edenler olmuş hemen ekliyorum.Bu kalıptan yoksa çaydanlığın büyük kapağı ile de kesebilirisiniz.
Kestiğim kalıbı merak edenler olmuş hemen ekliyorum.Bu kalıptan yoksa çaydanlığın büyük kapağı ile de kesebilirisiniz.
Canım kalıba hamuru nasıl kattın anlamadım ben nasıl oluyoki
YanıtlaSilmerhaba yuvarlak kalıpla kestım.içine oturttum
Silşimdi resmini eklıyorum
SilPudinge margarin koymasak nasil olur
YanıtlaSilolur ben soğuyunca daha kıvamlı olması açısından koydum,pudingi biraz daha koyu yapmanızı tavsıye ederim.tartı ısırdığınızda pudingin akmaması için
Sil