Bu aralar çok popüler olan bu tatlıyı yapmadan olmazdı.O kadar lezzetli ki geç bile kalmışım yapmak için.Tabi tatlar bilindik ve pratik olunca herkes severek yedi.Kesinlikle deneyin yaz için favorim olacak bu tatlı.
MALZEMELER
1 paket çilekli puding
1 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı süt
1 paket çilekli jöle
2,5 çay bardağı sıcak su
çilek
Pudingi paketin üzerinde yazan miktardan yarım su bardağı daha az sütle pişirin.Amaç daha koyu kesilebilir bir puding elde etmek.Ocaktan almadan bir yemek kaşığı margarini ekleyin ve ocaktan alın.Harcı dökeceğiniz kalıbı suyla ıslatıp süzün.Margarin iyice eriyince sıcak sıcak pudingi kalıba dökün.Bu şekilde soğutalım.Çilekleri küp doğrayın.Pudingin üzerine çilekleri yayalım.Jölenin üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın.Sıcakken çileklerin üzerine dökün.Soğuyunca dolaba koyun.2-3 saat dolapta dinlendirin.Kalıbı sıcak su üzerinde 1-2 dakıka tutarsanız hemen kalıptan cıkar tatlınız.Dikkat edin fazla tutarsanız jöle erir.
AFİYET OLSUN...
NOT:Muzlu jöle ve muzlu puding ile ve sade puding ve kivili jöle ile aynı tatlıyı yapabilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...