Bu aralar nedense bir ağırlık var üzerimde.Hiçbirşey yapmak ,pişirmek istemiyorum.Blogta biraz boynu bükük kaldı .Belirsizlik çok kötü.Tayinciyiz ve merakla tayin yerimizin açıklanmasını bekliyoruz.Şimdiden toplanmaya başladım.Her yer yerde tam tabiriyle.Tabi bu düşüncelerin içinde misafir geleceğini bildiren bir telefon herşeyi değiştirdi.Hemen kalkıp işe koyuldum.İlk yaptığım bu tarifti.Bildiğiniz Kıbrıs tatlısının kekine ceviz,hindistan cevizi haricinde incir ve hurma ekledim.Lezzeti herkes tarafından beğenildi,benimde çok hoşuma gitti açıkçası.
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
2.5 su bardağı galeta unu
1 fincan doğranmış ceviz
1 fincan doğranmış incir
1 fincan doğranmış hurma
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
MUHALLEBİ İÇİN
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
5 kaşık şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi ve kakao
İlk olarak su ve şekeri ocağa koyup kaynatın.Kaynayınca soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri çırpıyor,ardından süt ve sıvıyağı ekliyoruz.Hindistan cevizi,galeta unu,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.En son hurma,incir ve cevizi katın.Yağlayıp unladığınız kalıba harcı yayın.180 derece fırında pişirin.Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçince şerbetle kekin her yerini ıslatın.Muhallebi için süt,şeker ve unu karıştırarak pişirin.Ocaktan alınca vanilya ve margarini katıp çırpın.Sıcakken kekin üzerine dökün.Muhallebi soğuyunca tatlıyı bir gece dolapta dinlendirin.Servis yapmadan önce hindistan cevizine kako karıştırın ve muhallebinin üzerine serpin.
AFİYET OLSUN...
off off off zaten kıbrıs tatlısını severim bir de hem incirli hem hurmalıı nefis
YanıtlaSilEllerine sağlık