MALZEMELER
yarım paket baklavalık yufka
1 kuru soğan
4 haşlanmış patates
kimyon,tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
sıvıyağ
su
1 yumurta
galeta unu
Kuru soğanı minik doğrayın.Haşlanmış patatesleri rendeleyin.Tavaya sıvıyağ koyup soğanı kavurun.Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyip beraberce kavurun.Patatesleri ve baharatları ekleyip iyice kavurun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.1 fincan sıvıyağ ile 1 fincan suyu karıştırın.1 tane bakalvalık yufkayı uzunlamasına koyun ve sıvı harçtan sürün..Uzunlamasına bir kat katlayıp patatesli harçtan koyun.Kenarlarını katlayıp sarın.Tüm yufkaları bu şekilde sarın.Yumurtayı çırpın.Böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...