MALZEMELER: yarım çay bardağı pirinç
bir su bardağı mantı
bir buçuk litre su
bir kase yoğurt
bir yumurta
bir kaşık un
sıvıyağ
nane,tuz
( varsa tuzlu yoğurt 3 yemek kaşığı Hataylılar için)
isteğe bağlı haşlanmış nohut
YAPILIŞI:Tencereye suyu koyun kaynatın.Kaynayan suya pirinç ve sıvıyağ ekleyin.Pirinçler yumuşayınca mantıları ve haşlanmış nohutu ekleyin.Mantı da pişince ayrı kapta karıştırdığınız un,yoğurt ve yumurtayı yavaş yavaş tencereye ekleyin(tuzlu yoğurt varsa onu ekleyin).Bir taşım daha kaynatıp tuz ve nanesini ekleyin.
Not:Kıvamı koyu olursa su ekleyin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...