Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

29 Nisan 2015 Çarşamba

KALPLİ KURABİYELER

kalp kurabiye,kurabiye,kakaolu kurabiye

kalp kurabiye,kurabiye,kakaolu kurabiye












kalp kurabiye,kurabiye,kakaolu kurabiye


Malzemeler;
1- 1 su bardağı sıvı yağ
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
4- 1.5 su bardağı şeker
5- 1 paket kabartma tozu
6- 1 paket vanilya
7- un
8-kakao

Hazırlanışı; 
1- margarin sıvı yağ süt ve şekeri
karıştırma kabına alın ve mikserle
yağ ve şeker eriyene kadar çırpın
2- un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
elinizle yoğurun
(ben 31-32 kaşık un ekledim.
siz hamurunuz istediğiniz kıvama
gelene kadar unu eksiltip
arttırabilirsiniz)
3- hamur elinize ve yoğurma kabına
yapışmayan bir kıvam aldığında
yoğurma işini bırakın 
hamuru iki parçaya ayırın bir yarısına kakao ekleyip yoğurun ve hamurlarınızı poşetlere koyup buzdolabında biraz dinlendirin
4- hamurunuz dinlendikten sonra merdaneye yapışmadan açmak için hamurların üzerine yağlı kağıt ya da bir poşet koyarak açın sonra resimlerdeki gibi kalpli kalıplar kullanarak şekiller verin
5- 170 derecede alt üst fanlı olarak ısıttığınız fırının tam orta rafında hafif pembeleşene kadar pişirin

NOT:
- fırından ilk çıktığında dış rengi
pembeleşmiş olsa bile elinize
aldığınızda size yumuşak ve
pişmemiş gibi gelebilir biraz
soğuyunca sert ve kıtır olurlar

- kurabiyelerinizi cam kapaklı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz
   
  afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...