Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

2 Mart 2015 Pazartesi

SANDVİÇ HAMURUNDAN POĞAÇA

poğaça,yumuşak poğaça,sandviç







poğaça,yumuşak poğaça,sandviç






poğaça,yumuşak poğaça,sandviç

Malzemeleri;
1- 5 su bardağı un
2- 1 su bardağı ılık süt
3- 150 gr eritilmiş tereyağı
4- 2 yemek kaşığı toz maya
5- 1 yemek kaşığı şeker
6- 1 tatlı kaşığı tuz
7- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek
için ayrılacak)
iç harç; 
1- ıspanak, soğan, pulbiber ve beyaz peynir
2- kaşar peynir, beyaz peynir
hazırlanışı;
1- un, tuz, maya ve şekeri karıştırıp ortasına
    yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın
2- sırasıyla süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek
    yaklaşık 10-15 dakika yoğurun
3- hazırladığınız hamuru 30-40 dakika
    mayalandırın
4- ceviz büyüklüğünde bezelere bölün
5- resimlerdeki gibi poğaçaları hazırlayın
6- yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve
    üzerine bir örtü örterek bir süre daha
    mayalandırın
7- yumurta sarısını sürüp çörek otu serperek
    180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü
    kızarana kadar yaklaşık 8-9 dakika pişirin
afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...