Sayfalar
▼
14 Mart 2015 Cumartesi
dondurma külahında kek
Bu kek tamamen çocuklara hitap ediyor.Ben kremasını farklı yaptım.Ama sizler krem şanti ile yapın aynı görüntü olacaktır.Benim kullandığım krema pastacı kreması ve fildişi ganaj karışımıdır.
Malzemeler
1 kutu dondrma külahı(marketlerde var,altı düz olmalı)
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 çay bardağı un
Üzeri için
2 paket orman meyveli şanti ya da beyaz şantiye istediğiniz gıda boyası
2 çay bardağı süt
renkli şekerler
Dondurma külahları muffin tepsisine koyun.Yumurta ve şekeri çırpın.Süt ve yağı ekleyin.Elenmiş un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.Kek harcını şanti torbasına koyun ve külahların içini 3/4 oranında doldurun.Isıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Şantiyi sütle çırpın.Yıldız uçlu duy takılı şanti torbasına koyun ve keklerin üzerine sıkın.En son renkli şekerlerle süsleyin.
Külahların düz yerde durması zor oluyor bunun için standlar var.Sizler kartona yuvarlak delikler açarak kendi standınızı hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
9 Mart 2015 Pazartesi
ŞAKŞUKA
Malzemeler;
1- 3 patlıcan
2- 2 yeşil biber
3- 3 domates
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 soğan
6- 3-4 diş sarımsak
7- 1 su bardağı su
8- tuz, karabiber
9- sıvı yağ
2- 2 yeşil biber
3- 3 domates
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 soğan
6- 3-4 diş sarımsak
7- 1 su bardağı su
8- tuz, karabiber
9- sıvı yağ
Hazırlanışı;
1- patlıcanları alacalı soy küp küp doğra
tuzlu suda 20 dakika kadar beklet
2- soğan ve sarımsağı doğrayın biraz
yağda kavurun biberleri doğrayıp ekle
kavurmaya devam et
3- salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavur
4- doğradığın domatesleri ekle 3-4 dakika
kavur suyu ve tuzu ekle suyu çekene
kadar pişirmeye devam et
5- patlıcanları yağda kızartın
6- havlu kağıtla fazla yağını alın
7- patlıcanları servis tabağına alın üzerine
domates sosunu dökün maydanozla
süsleyerek servis yapın
NOT: ben patates kızartıp yarısını patatesli
yapıyorum
1-2 saat bekletirseniz daha güzel olur
sıcak yada soğuk olarak yenebilir
tuzlu suda 20 dakika kadar beklet
2- soğan ve sarımsağı doğrayın biraz
yağda kavurun biberleri doğrayıp ekle
kavurmaya devam et
3- salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavur
4- doğradığın domatesleri ekle 3-4 dakika
kavur suyu ve tuzu ekle suyu çekene
kadar pişirmeye devam et
5- patlıcanları yağda kızartın
6- havlu kağıtla fazla yağını alın
7- patlıcanları servis tabağına alın üzerine
domates sosunu dökün maydanozla
süsleyerek servis yapın
NOT: ben patates kızartıp yarısını patatesli
yapıyorum
1-2 saat bekletirseniz daha güzel olur
sıcak yada soğuk olarak yenebilir
afiyet olsun...
FIRINDA PATATESLİ TAVUK
Malzemeler;
1- tavuk but ve kanat
2- 1 soğan
3- 5-6 patates
4- 4-5 yeşil, kırmızı biber
5- 1-2 domates
6- 1 yemek kaşığı salça
7- pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz
8- sıvı yağ, su
2- 1 soğan
3- 5-6 patates
4- 4-5 yeşil, kırmızı biber
5- 1-2 domates
6- 1 yemek kaşığı salça
7- pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz
8- sıvı yağ, su
Hazırlanışı;
1- tavukları yıkayın büyük bir kaba alın
2- patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın
3- soğan ve domatesi büyüklüklerine göre 4 e
veye 8 e bölün
4- biberleri bir kaç yerinden delin
5- ayrı bir kapta salça, baharat, tuz, sıvı yağı
karıştırın ve su ekleyip sos kıvamına getirin
6- hazırladığınız sosu diğer malzemelerin
üzerine dökün ve karıştırın
7- fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık
45-50 dakika pişirin
2- patatesleri istediğiniz şekilde doğrayın
3- soğan ve domatesi büyüklüklerine göre 4 e
veye 8 e bölün
4- biberleri bir kaç yerinden delin
5- ayrı bir kapta salça, baharat, tuz, sıvı yağı
karıştırın ve su ekleyip sos kıvamına getirin
6- hazırladığınız sosu diğer malzemelerin
üzerine dökün ve karıştırın
7- fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık
45-50 dakika pişirin
afiyet olsun...
TAVUKLU SEBZELİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler;
1- tavuk göğsü
2- 1 kuru soğan
3- 1-2 kırmızı, yeşil biber
4- 3-4 domates
5- 1 yemek kaşığı salça
6- sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
7- 1 su bardağı pilavlık esmer bulgur
8- 2 su bardağı sıcak su
2- 1 kuru soğan
3- 1-2 kırmızı, yeşil biber
4- 3-4 domates
5- 1 yemek kaşığı salça
6- sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
7- 1 su bardağı pilavlık esmer bulgur
8- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
1- tavukları küp küp doğrayın ve sıvı yağ
koyduğunuz tencerede kavurun
2- soğan ve biberleri de doğrayıp ekleyin
3- domates ve salçayı ekleyip kapağını
kapatın
4- domatesler pişmeye yakın bulgur, tuz,
baharatlar ve sıcak suyu ekleyip kapağını
kapatın
5- kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık
ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirin
koyduğunuz tencerede kavurun
2- soğan ve biberleri de doğrayıp ekleyin
3- domates ve salçayı ekleyip kapağını
kapatın
4- domatesler pişmeye yakın bulgur, tuz,
baharatlar ve sıcak suyu ekleyip kapağını
kapatın
5- kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve kısık
ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirin
afiyet olsun...
3 Mart 2015 Salı
Profiterol
hamur için: 1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
krema için :2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet vanilya
1 yumurta
üzerine :çikolata sos
YAPILIŞI :Tencerede tereyağ ile suyu eritin.Kaynayınca unu ilave edin.3 dakika kadar karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin.10 dakika daha dinlendirin.tepsinizi yağlayın.Bir kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin.180 derecede 40 dakika yani kızarana kadar pişirin.
Hamur pişerken kremayı hazırlayın.Vanilya hariç tüm malzemeleri pişirin.Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin.karıştırıp soğumaya bırakın.
Pişen ve soğuyan hamuru vanilyalı harç ile doldurup çikolata sos ile servis edin.
AFİYET OLSUN...
PATATESLİ KÖFTE ORUĞU
patatesli köfte harcım fazla geldi atmaya da kıyamadım başka şekilde değerlendireyim dedim ve sonuç bir oruk oldu :)
Malzemeler;
1- patatesli köfte harcı kalanı
2- 1 yumurta
3- yeterince un
iç harcı için;
1- patates
2-soğan
3- maydanoz
4- sıvı yağ
5-tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı;
1- patatesli köfte harcını yoğurma kabına alın
2- yumurta ve unu ekleyip yoğurun
3- soğanları ve patatesleri minik doğrayın ve kavurun
4- tuz ve baharatlarını ekleyin
5- patatesler pişince ocaktan alın ve ince
doğranmış maydanozları ekleyin
6- bulgurlu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
alın ve ortasını açın
7- iç harçtan yeterince koyup tekrar kapatın
8- bu işlemi hamur bitene kadar yapın ve
kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerinde
fazla yağını alın
afiyet olsun...
NOT:
1- orukları hazırlarken elinizi bol bol suya batırın yoksa hamur elinize yapışır ve şekil veremezsiniz
2- ben yuvarlak şekiller verdim ama siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
PATATESLİ KÖFTE
Malzemeler;
1- 2.5 su bardağı ince bulgur
2- 2 yemek kaşığı biber salçası
3- kimyon, karabiber, pul biber, tuz
4- 3 patates(haşlamış)
5- sukıymalı harç için;
1- kıyma
2- soğan
3- maydanoz
4- tereyağı
5- tuz, karabiber
6- sıvı yağ
Hazırlanışı;
1- ince bulguru yoğurma kabına alın ve bir miktar
sıcak su ekleyip üzerini bir tepsiyle kapatıp
şişmesini bekleyin
2- bu arada haşlanmış patatesleri havanda pürüzsüz
ve sünen bir kıvam alana kadar dövün
3- şişen bulgura biber salçası ve baharatları ekleyerek
yoğurun (arada elinizi suya batırın )
4- bulgur iyice yumuşayınca dövülmüş patatesleri
ekleyip yoğurun
5- kıymayı tavaya koyun ve kavurmaya başlayın
6- suyunu çekince sıvı yağını ve doğranmış soğanları
ekleyip kavurmaya devam edin
7- dilerseniz tereyağı ekleyebilirsiniz
8- baharatlarını ekleyip kavurun
9- kıymalı harç pişince ocaktan alın ve ince
kıyılmış maydanozu ekleyin
10- bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
ve avucunuzda sıkarak şekil verin
11- kıymayla birlikte servis edin
afiyet olsun...