Sayfalar

9 Mart 2015 Pazartesi

ŞAKŞUKA











Malzemeler;
1- 3 patlıcan
2- 2 yeşil biber
3- 3 domates
4- 1 yemek kaşığı salça
5- 1 soğan
6- 3-4 diş sarımsak
7- 1 su bardağı su
8- tuz, karabiber
9- sıvı yağ
Hazırlanışı;
1- patlıcanları alacalı soy küp küp doğra
tuzlu suda 20 dakika kadar beklet
2- soğan ve sarımsağı doğrayın biraz
yağda kavurun biberleri doğrayıp ekle
kavurmaya devam et
3- salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavur
4- doğradığın domatesleri ekle 3-4 dakika
kavur suyu ve tuzu ekle suyu çekene
kadar pişirmeye devam et
5- patlıcanları yağda kızartın
6- havlu kağıtla fazla yağını alın
7- patlıcanları servis tabağına alın üzerine
domates sosunu dökün maydanozla
süsleyerek servis yapın
NOT: ben patates kızartıp yarısını patatesli
yapıyorum
1-2 saat bekletirseniz daha güzel olur
sıcak yada soğuk olarak yenebilir
afiyet olsun...

1 yorum:

  1. bayılırım ellerine sağlık canım uzun yaz günlerinde hele mis gibi ister sabah ye ister akşam:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...