VİŞNE HOŞAFI
Malzemeler;
1- dondurulmuş vişne
2- su
3- şeker
Hazırlanışı;
1- suyu bir tencerede kaynatın
2- kaynayan suya dondurulmuş
vişneleri ekleyip bir taşım kaynatın
3- şekerini ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıpocaktan alın ve soğuk servis yapın
MEYVE HOŞAFI
Malzemeler;
1- 2 adet ayva
2- 2 adet elma3- 1 çubuk tarçın
4- su
5- şeker
Hazırlanışı;
1- ayva ve elmaları soyun ve küp küp doğrayın
2- suyu tencereye koyup önce ayvaları biraz pişirin
3- ayvalar biraz yumuşayınca elmaları da ekleyin
biraz daha kaynatın
4- bu aşamada tarçın çubuğunu da tencereye ekleyin
5- şekeri ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan
alın ve soğuk servis yapın
ÜZÜMLÜ KAYISI HOŞAFI
Malzemeler;
1- 1 su bardağı kuru kayısı
2- 1 çay bardağı kuru üzüm
3- 2-3 karanfil
4- su
5-şeker
Hazırlanışı;
1- kuru kayısıları kuru üzüm büyüklüğünde doğrayın
2- suyu tencereye koyun ve kuru kayısıları ekleyin
3- iyice yıkadığınız kuru üzümleri de ekleyin ve
yumuşayana kadar kaynatın
4- karanfilleri ekleyip biraz daha kaynatın5- şekerini ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın
ve soğuk servis yapın
NOT: su ve şeker ölçüsü vermiyorum çünkü bu sizin tamamen damak tadınıza bağlı koyu yada sulu, şekerli yada şekersiz istediğiniz gibi hoşaflar hazırlayabilirsiniz
tarçın ve karanfil isteğe bağlı eklenecek malzemelerdir ve tencerede fazla tutmadan geri almanız lazım
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...