Malzemeler;
1- 2 su bardağı damla çikolata
2- 3 adet yumurta akı (oda sıcaklığında)
3- 1.5 su bardağı pudra şekeri
4- 1 su bardağı kakao
5- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
6- 1 tutam tuz
üzeri için;
1.5 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı;
1- 1 su bardağı damla çikolatayı benmari
usulü eritip soğutun
2- bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz
atıp köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın
3- pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin
4- iyice karıştıktan sonra kakao, nişasta ve
erittiğiniz çikolatayı katıp karıştırın
5- son olarak kalan bir su bardağı damla
çikolatayı da ekleyip kaşıkla karıştırın
6- kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar
alıp pudra şekerinin üzerine bırakın ve
elinizle pudra şekerine bulayın
7- yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine
aralıklarla dizin
8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında
10 dakika pişirin
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...