Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

19 Haziran 2015 Cuma

REVANİ













Malzemeler;
1- 3 yumurta
2- 1 su bardağı şeker
3- 1 su bardağı yoğurt
4- 1 su bardağı sıvı yağ
5- 1 su bardağı un
6- 1.5 su bardağı irmik
7- 1 paket kabartma tozu
8- 1 paket vanilya
9- 2 yemek kaşığı limon suyu
10- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
1- 3 su bardağı şeker
2- 3.5 su bardağı su
3- yarım limon suyu
Hazırlanışı;
1- ilk olarak şeker ve suyu tencereye koyun ve kaynatın kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp soğumaya bırakın
2- yumurta ve şekeri mikserle çırpın
3- sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin
4- limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın
5- un, kabartma tozu, vanilya ve irmiği de ekleyip iyice karıştırın
6- fırın kabınızı sıvı yağ ile bir peçete yardımıyla yağlayın irmikli hamuru tepsinize yayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
7- fırından çıkardıktan yaklaşık 2 dakika sonra ılıktan biraz daha soğuk şerbeti üzerine eşit şekilde dökün
8- şerbetini tamamen çektikten sonra (ertesi gün) baklava dilimi gibi kesip üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz
NOT: revaniyi servis etmeden bir gün bekletirseniz çok daha iyi sonuçlar alırsınız

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...