Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

5 Haziran 2015 Cuma

Çilekli Yaş pasta

çilek,pasta,çileklipasta,ev yapımı,antakya,sipariş,hatay,handmade
Keki için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yumurtalar tüm olarak şekerle en az 8 dakika çırpılacak.Daha sonra un,kakao ve kabartma tozu da ekleyip yine en az 8 dakika çırpılacak.Pasta çemberine dökülen harç ısınmış fırında 160 derecede pişirilecek.Soğuduğunda en az iki kata bölünecek.

Ara krema
200 gram çiğ krema
230 gram fildişi çikolata
100 gram sıvı şanti ya da krema
 Krema ocağa konur ve ısıtılır.(KAYNATILMAZ).Ocaktan alınan kremaya fildişi çikolatalar eklenir ve iyice hiç pütür kalmayana dek karıştırılır.Bu şekilde bir gece dinlendirilir.Kalan şanti veya krema  az çırpılır ve bir gece dinlenen krema eklenerek koyulaşana kadar çırpılır.
çilek,pasta,çileklipasta,ev yapımı,antakya,sipariş,hatay,handmade

çilek,pasta,çileklipasta,ev yapımı,antakya,sipariş,hatay,handmade

Keki pişirdiğimiz kalıp servis tabağına konur.En alta kekin bir katı konur.Kenarlara ikiye bölünmüş çilekler dizilir.Orta boşluklara da çilekler tüm olarak konur.Kalan boşluklar krema ile tamamen kapatılır.Üzerine diğer kek parçası konur ve krema ile kaplanır.En üst süsleme tamamen evinizdeki malzemeye göre yapılır.İster aldığınız bir çikolatayı rendeleyebilir.İster kalın bir çikolata sos yapabilirsiniz.Ya da benim gibi hazır ganaj çikolata ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...