Malzemeler;
1- 250 gr süzme yoğurt
2- 1 yumurta
3- 1 yemek kaşığı un
4- 2 litre su
5- 1 çay bardağı arpa şehriye
6- sıvı yağ
7- 5 çay kaşığı kuru nane
8- 3 çay kaşığı tuz
2- 1 yumurta
3- 1 yemek kaşığı un
4- 2 litre su
5- 1 çay bardağı arpa şehriye
6- sıvı yağ
7- 5 çay kaşığı kuru nane
8- 3 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı;
1- süzme yoğurt yumurta ve unu
tencereye koy azar azar su ekleyerek
iyice çırp topak kalmasın
2- tencereyi ocağa al ve sürekli aynı yöne
ve aynı hızda karıştırarak çorbayı
kaynat
3- çorba kaynamaya başlayınca arpa
şehriyesini ekle ocağı kısık ateşe
çevir ve ara ara karıştırarak şehriyeler
pişinceye kadar pişirmeye devam et
4- bir tava yada cezveye sıvı yağ koy
naneyi ekle ve ocağa koy naneler hafif
renk değiştirip kokusu çıkınca altını
söndür
5- şehriyeler pişince naneli sosu çorbaya
dök ve karıştır çorbanın altını söndür
6-çorbayı ocaktan aldıktan sonra ara ara
karıştırarak hafif ılımasını bekle tuzunu
bu aşamada yani biraz ılıdıktan sonra
çorbaya ekle daha önce eklersen kesilir
NOT:
1- tuzunu süzme yoğurdu un ve yumurtayla çırparken de atabilirsiniz ama sakın ocaktayken atmayın kesilir
2- arpa şehriyesini eklerken dilerseniz biraz tereyağı da ekleyebilirsiniz (tereyağı tadını sevenlere)
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...